بوراکس دکا چیست؟
تفاوت بوراکس پنتا و دکا این است که بوراکس دکاهیدرات یا سدیم تترا بورات با فرمول شیمیایی NA2B407.10H20 فرمی از سدیم بورات طبیعی است که تشکیل شده از بوریک اکسید ( B203 ) ، سدیم اکسید و آب ، نمک قلیایی سفید و بلوری با بافر و خاصیت گدازنده است. جرم مولکولی بوراکس دکا 201.213g/mol می باشد. این ترکیب به صورت پودر یا دانه های گرانول منبع مهمی از B203 به خصوص در فرآیند هایی است که حضور همزمان سدیم مورد نیاز است.
بوراکس برای نخستین بار در بسترهایی خشک دریاچه ای در تبت کشف شد و از راه جاده ابریشم وارد کشور عربستان شد. نام این در زبان های اروپایی بوراکس است که شکل فارسی آن واژه بورک است.
بوراکس دکا یکی از اعضای خانواده ی بور می باشد که دارای 10 مولکول آب در ساختار خود است. عمد کاربرد این ماده در شوینده ها است. علاوه بر این محصول فوق در صنایعی مانند تولید لوازم بهداشتی ، متالورژی ، ساخت اسلایم و … کاربرد فراوان دارد. محصول فوق ماده ای شیمیایی با فرمول NA2B407 می باشد که درعلم شیمی با اسم سدیم تترابورات شناخته می شود. این ترکیب می تواند به شکل های آنهیدروز ، پنتا هیدرات ( 5 آبه ) و دکا هیدرات ( 10 آبه ) موجود باشد.
PH نسبتا ثابت این ترکیب باعث شده است تا این ماده یک بافر عالی به حساب آید این ماده خاصیت بافری دارد و هنگامی که در آب محلول می شود می تواند محلولی با خاصیت بازی اندک تولید کند. در نتیجه بافر به دست آمده می تواند با قلیاهای قوی تر ترکیب شود و محلول های با PH کمتر تولید کند.
با کارشناسان ما در ارتباط باشید
مهم ترین ویژگی های ترکیب بوراکس دکا
1.فرمول شیمیایی NA2B4OV.10H2O
2.جرم مولکولی 201.213g/mol
3.در دمای معادل 62 درجه سانتیگراد به نقطه ذوب خود می رسد.
4.در دمای معادل 1575 درجه سانتیگراد به نقطه جوش می رسد.
5. CAS.NO: 1303-96-4
با کارشناسان ما در ارتباط باشید
کاربرد بوراکس دکا
- برای تولید بسیاری از شوینده های شیمیایی مواد آرایشی و لعاب ها
- در بیو شیمی برای ساختن محلول های بافری ، به عنوان ماده تاخیر انداز آتش ، ترکیب ضد قارچ برای فایبر گلاس ها
- به عنوان فلاکس در متالوژی ، حفاظت های جاذب نوترون برای منابع رادیو اکتیو ، ماده شالوده در پخت و پز
- به عنوان جایگزین به جای جیوه سمی در استخراج صنعتی معدن بالا
- به عنوان یک عامل نرم کننده آب
- درصنایع غذایی به منظور ایجاد یک باف تلاستیک و یا نگهدارنده
بوراکس به راحتی به بوریک اسید و بورات های دیگر تبدیل می شود که کاربردهای زیادی دارند. واکنش بوراکس با هیدروکلریک اسید که باعث تشکیل اسید بوریک می شود که اسید بوریک ها عوارض و کاربرد های زیادی دارند و واکنش آن به شکل زیر می باشد:
Na2B4O4.10H20 + 2 HCI = 4B(OH)3 + 2NACL + 5 H2O
تفاوت بوراکس پنتا و دکا این است که دکا هیدرات به اندازه کافی پایداری دارد که بتواند به عنوان استاندارد اصلی برای پایه اسیدیته در تیتراسیون استفاده شود. وقتی بوراکس به یک شعله اضافه شود ، رنگ سبز و زرد را تولید می کند. در فشفشه ها از آن ها استفاده می شود. بوریک اسید برای ایجاد رنگ در شعله های متانول استفاده می شود که رنگ سبز شفافی را ایجاد می کند. در کل تفاوت بوراکس پنتا و دکا بسیار زیاد است.
بوراکس به مقدار زیادی در گلیکول اتیلن ، حل می شود ، به صورت متعادل در گلیکول دی اتیلن و متانول و به مقدار کم در استون حل می شود. در آب سرد خیلی به سختی و کم حل می شود ولی حلالیت آن با بالا بردن دما به شکل قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. گذشته از تفاوت بوراکس پنتا و دکا این دوتا ماده کارایی های خاص خودشونو دارند که جایگزین هم نمی شوند.
بوراکس دکا از کجا تهیه تهیه کنیم؟
برای ثبت سفارش خرید با بهترین کیفیت و بهترین قیمت بوراکس دکا می توانید با کارشناسان فروش شیمی اکسین پارس تماس حاصل فرمایید.
021-22797066 021-22797055 021-22797044 021-22797033 021-22797022
بدون دیدگاه